Traktorrace 2013

Energi & värme och Promera Yrkeskläder är stolta huvudsponsorer till Maskinring Blekinges åttonde Traktorrace i Kristianopel. Här kommer en liten kort sammanfattning av årets absolut bästa event.
I bilder, njut HÄR!

Uppemot 1500 personer besökte årets fantastiska upplaga. Solen, publiken, ”racerförare”, sponsorer, utställare och arrangören, sken i kapp under lördagen. Stämningen var hög från racerdepån och utöver hela området. ”Tilda” är som vanligt briljant, både i rollen som konferencier och underhållare med bondförnuft av rang!

Det är med andra ord en riktig familjetillställning och därmed något givande för alla åldrar och intresse. Grillad Korv och hamburgare, dricka, glass, munkar för att bibehålla energin i kropp och knopp. Kolla in räddningskårens brandbil och utrustning, Energi & värmes fina tankbilar, rida på ponnyhästar, traktorer från svunna tider, en massa härliga människor, vad är en Maskinring?

Allt detta och mer där till fick man svar på och uppleva om man var på plats under lördagens traktorrace i Kristianopel.

16 tävlingssugna ”racerförare” tävlade om två finalplatser och till slut kunde Per Wester från Jämjö ta hem det åtråvärda första priset, en fantastisk pokal att stolt ställa hemma på finhyllan. Förutom pokalen kunde Per även bärga en kladdfri fettspruta inkl ett paket förstklassigt traktorfett från Energi & värme att ta med sig hem. Per, vann storstilat med sin MF 35. Grattis Per!
På en hedrande andra plats med sin MF 35:a kom den väl kämpande John Johansson, från Rödeby. Även John fick sin pokal och ett ekonomiskt tillskott i form av ett presentkort från Promera Yrkeskläder på 500kr! Fint skall det va.

Även övriga två pristagare kämpade så klart både väl och tappert:
3:e plats Joel Karlsson, Volvo BM 600, Rödeby
4:e plats Jimmy Karlsson, Volvo BM 800, Kättilsmåla

Slutligen:
Energi & värme och Promera Yrkeskläder, vill passa på att tacka Maskinring Blekinge med dess planeringsteam där bl a ”den svarta hulken” alias Peter Hansson, Anders Börjesson och Gunilla Ohlsson i spetsen och som slitit hårt med att få allt att fungera.

Funktionärer, parkeringsvakter, samtliga 16 ”racerförare”, Tilda och sist men inte minst den fantastiska publiken! Vi ser redan fram emot 2014-års Traktorrace!

Vid tangentbordet, Niclas Jönsson

Välkommen till din leverantör av bensin, diesel, eldningsolja, smörjmedel, Aspenbensin, kem, gasol och pellets i Blekinge